1. DEFINITII SI TERMENI

 

ARTIZANI.EU – reprezinta denumirea comerciala a S.C. CASTANUTA ARTIZAN SRL, persoana juridica romana, cu sediul în localitatea Galati, str. Nae Leonard, nr.26, bl.S5, sc.2, et.4, ap.35, cam.1, judetul Galati, CUI 41066371, Nr.inregistrare la Registrul Comertului J17/948/06.05.2019, telefon 0770226215, e-mail castanutaartizan@gmail.com.

Site – domeniul www.artizani.eu si subdomeniile acestuia

Vanzator – este orice partener din ARTIZANI.EU Marketplace. 

Cumparator – orice persoana fizica cu varsta de peste 16 ani, orice persoana juridica sau orice entitate juridica care inregistreaza un Cont in Site-ul ARTIZANI.EU si efectueaza o Comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Site, ori in baza unui acord de utilizare existent intre Site si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui Cont.

Utilizator – orice persoana fizica cu varsta de peste 16 ani sau orice persoana juridica inregistrata pe Site, care in procesul de creare a Contului, si-a exprimat acordul cu privire la clauzele din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nume utilizator – pseudonim prin intermediul caruia un Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Acest este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului.

Cont – portiunea din Site formata din adresa de e-mail si parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatiile asociate acestuia. Utilizatorul este responsabil de introducerea corecta si completa a informatiilor la crearea /modificarea Contului.

Favorite – sectiune a Contului care dau posibilitatea Cumparatorului/Utilizatorului sa creeze Liste cu Bunuri si Servicii pe care sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii, folosindu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

Lista – facilitatea regasita in sectiunea Favorite, prin in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri sau Servicii pe care sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii, cu posibilitatea adaugarii in cosul de cumparaturi („Cosul meu”).

Cosul meu – sectiunea din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze.

Comanda – documentul electronic ce reprezinta forma de comunicare dintre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs  sau serviciu listat pe Site, inclusiv documentele, produsele si serviciile mentionate in Comanda, ce urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut – reprezinta oricare din urmatoarele :

 1. informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 2. continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 3. informatii comunicate prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 4. informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 5. informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 6. date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare efectuata de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, pe baza experientei si aprecierii sale personale referitoare la imprejurarea daca Bunul sau Serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator. 

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator fata de un produs, ce se exprima sub forma de stele, fiecare Bun sau Serviciu putand primi un punctaj de la o stea pana la cinci stele.

Comentariu – apreciere persoanala pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – solicitare de informatii catre alti Utilizatori, Clienti sau Cumparatori, cu scopul de a obtine informatii despre Bunurile sau Serviciile de pe Site.

Raspuns – informatie transmisa Utilizatorului, Clientului sau Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj, transmis pe orice cale, continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri si Servicii adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” precum si alte comunicari comerciale.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre site, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 2.1. – Odata cu lansarea comenzii de pe www.artizani.eu, Cumparatorul accepta comunicarea efectuata prin e-mail sau telefon prin care Vanzatorull isi deruleaza activitatea.

2.2. Notificarea efectuata prin e-mail sau telefonic, primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. 

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul poate modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In astfel de cazuri, acesta va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS, a notificarii de expediere a Comenzii.

2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia, certificatul de garantie pentru Bunurile achizitionate.

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE 

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator, astfel cum au fost definiti mai sus.

Pentru motive justificate, Site-ul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia Site-ul. Utilizatorul/Cumparatorul poate solicita a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate  pe pagina vânzătorului. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. Tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.4. In situatia efectuarii unei plati online, Vanzatorul nu este responsabil pentru eventuale costuri suplimentare suportate de Cumparator, incluzand comisioanele de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia.

3.5 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate cu titlu de prezentare.

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 4.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Galati.

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

 5.1. Continutul, incluzand imagini, descrieri, elemente grafice logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a detinatorului acestuia, fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect .

5.2. Clientul, Cumparatorul sau Utilizatorului nu vor descarca sau utiliza continutul magazinului www.artizani.eu, fara acordul scris al administratorului intrucat reprezinta proprietatea administratorului,  fiind aparat de legea dreptului de autor si de legile referitoare la proprietatea intelectuala si industriala.

5.3. Clientul, Cumparatorul sau Utilizatorului pot copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.4. Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare sau intrat in posesia acestuia de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea site si/sau al angajatului/prepusului site care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut. 

 1. COMANDA 

6.1. Clientul/Cumparatorul poate plasa Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, Comanda fiind finalizata prin plata, in una dintre modalitatile indicate expres. 

6.2 Adaugarea in cosul de cumparaturi, a unui Bun si/sau un Serviciu este conditionata de  existenta unui stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi si nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si reale, la data plasarii Comenzii.

6.3. Dupa finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de site, in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, în conformitate cu Politica de retur, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile începând de la ziua :

 • încheierii contractului – în cazul unui contract de prestări de servicii sau al unui contract pentru furnizarea de apă, gaze naturale, energie electrică, atunci când acestea nu prevăd vânzarea într-un volum limitat sau cantitate stabilită, de energie termică sau conținuturi digitale care nu sunt livrate pe un suport material;
 • la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor – în cazul unui contract de vânzare;
 • la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului produs – în cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singură comandă și livrate separat:
 • la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului lot sau a ultimei piese – în cazul unui contract privind livrarea unui produs constând din mai multe loturi sau părți;
 • la care intrați, dumneavoastră sau o parte terță, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a primului produs – în cazul unui contract pentru livrarea periodică de produse pe o perioadă de timp determinată

 

6.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa  formularul de retur ce se regaseste aici.

6.7. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri sau bonus-uri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

–   pentru Comenzile achitate cu card bancar ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata.

–  pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ -> prin virament bancar.

6.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

6.9. Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorat), Vanzatorul are dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat. La solicitarea Cumparatorului, Vanzatorul va reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator.

6.10 Micsorarea valorii Bunurilor returnate

In cazul vânzărilor la distanță Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contract. Acestuia i se permite să testeze și să verifice Bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a acestora.

In acest sens, Cumparatorul trebuie să le manipuleze și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. 

Cumparatorul este responsabil pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din alt gen de manipulări decât cele strict necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor.

In caz contrar, Cumparatorul  este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.

Accesoriile aflate în cutia Bunului precum și ambalajul original al acestuia fac parte integrantă din Bun. Cumparatorul are obligatia, atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract, sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat corespunzator, împreună cu toate accesoriile acestuia.

Valorea Bunurilor returnate, ce prezinta urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.), necesitand igienizare, cosmetizare, reparare sau înlocuire a eventualelor piese deteriorate și aducere la o formă comercială în vederea vânzării ca produs Recondiționat, se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.

Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora in alt mod decat cea strict necesara pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor, este in responsabilitatea Cumparatorului. In astfel de cazuri, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii . Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparator după receptionarea Bunurilor returnate.

6.11. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 15 (cincisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta despre acest fapt, sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

6.12. Disponibilitatea unui Bun va fi afisata in Site dupa cum urmeaza:

În stoc 

“număr in stoc” – avem mai mult de 3 numărul de bucati in stocul site

“număr în stoc (poate fi pre-comandat)” – numărul de bucati disponibile in stocul site și posibilitatea de a fi precomandat după verificarea termenului de aprovizionare al furnizorului și contactarea Cumparatorului pentru a i se comunica disponibilitatea bunului

Daca inregistrezi o comanda pentru un bun care are in dreptul lui precomanda, vei fi contactat în legătură cu disponibilitatea bunului.

Stoc epuizat 

Bunul nu mai este disponibil in stoc dar poti sa-l adaugi la favorite și vei fi anunțat când apare din nou.

 1. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele categorii de bunuri si servicii, conform OUG nr. 34/2014 :

7.1.1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;

7.1.2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.3. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;

7.1.4. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

7.1.5. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;

7.1.6. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

7.1.7. furnizarea de băuturi alcoolice al căror preţ a fost convenit în momentul încheierii Contractului, a căror livrare nu poate fi efectuată înainte de 30 (treizeci) de zile şi a căror valoare reală depinde de fluctuaţiile de pe piaţă pe care Vanzatorul nu le poate controla;

7.1.8. contractele în cazul cărora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

7.1.9. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

7.1.10. furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;

7.1.11. furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

 

 1. CONFIDENTIALITATE 

8.1. Site-ul www.artizani.eu va pastra confidentialitatea informatiilor furnizate. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. site nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 1. COMUNICARI COMERCIALE 

Prin inscrierea in baza de date a Artizani.eu, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Artizane: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care Artizane poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.

 1. FACTURARE – PLATA 

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.artizani.eu includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind aceea de a furniza informatiile necesare emiterii facturii, in conformitate cu legislatia in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii, ce contine Bunuri si/sau Servicii, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic,  prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.5. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic  prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

 1. LIVRAREA BUNURILOR

11.2. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau prin colectare locala de la vânzător atunci când aceasta este posibilă, confrom politicii generale de transport a site-ului pe care o puteți consulta aici. 

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

 

 1. GARANTII

 12.1. Toate Bunurile comercializate de catre Artizan.eu, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. 

12.2 Politica de garanție poate fi accesata aici

12.3. Lipsa certificatului de garantie comercială al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Bunului pe formularul de solicitări din cadrul Site-ului, accesibil in meniul de la baza paginii. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

 1. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR 

13.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

 

 1. RASPUNDERE 

14.1. Vanzatorul nu este responsabil pentru daunele pe care Cumparatorul, ori o terta parte ar suferi-o ca urmare a indeplinirii de catre Vanzator a oricarei obligatii, conform Comenzii si nici pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare, ori pentru pierderea acestora.

14.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul, Utilizatorul sau Cumparatorul accepta in mod expres Termenele si Conditiile Site-ului, existente la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.4 Site-ul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor, Utilizatorilor si Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  

 

 1. SESIZARI SI RECLAMATII

15.1 Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de solicitări din cadrul Site-ului, accesibil in meniul de la baza paginii.

15.2 Termenul de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de maxim 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

16.1. Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document, poate fi accesata aici.

 

 1. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR 

17.1. Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document, poate fi accesata aici.

 

 1. FORTA MAJORA 

18.1. Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen sau in mod corespunzator, total sau partial, este datorata unui eveniment de forta majora. 

18.2 Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

18.3.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.